Loading...

Jedan školski dan u IT gimnaziji

Kako izgleda jedan školski dan u IT gimnaziji

Da bismo svakom pojedinačnom učeniku koji želi da školovanje nastavi u okviru IT gimnazije u Kragujevcu dočarali kako se odvija nastava, ovom prilikom ćemo opisati kako izgleda jedan školski dan.
Svakako treba imati na umu da su informacije samo opšteg karaktera, te da se način sprovođenja nastave razlikuje u zavisnosti od smera koji dete želi da pohađa, a u smislu da je na nekom više zastupljen praktičan rad, koji se odvija u bloku.

Jedan školski dan u IT Gimnaziji - IT Gimnazija Kragujevac

Kako izgleda jedan školski dan u IT gimnaziji?

Predviđeno je da nastava počinje svakog radnog dana u 9 sati ujutru, što znači da je svaki učenik dužan da neposredno pre tog vremena bude u svojoj učionici. Ističemo da IT gimnazija Kragujevac neće tolerisati kašnjenje na nastavu, te da će o tome svaki đak pojedinačno, ali i njegov roditelj (staratelj), prilikom upisa da bude jasno informisan.
Što se tiče trajanja nastave, svakog dana od ponedeljka do petka učenici imaju časove do 15 sati, a što je ukupno 6 sati.
Odmori su raspoređeni tako da je između prvog i drugog časa predviđena pauza u trajanju od 5 minuta, dok je odmor u trajanju od 10 minuta nakon drugog časa. Najduža pauza u toku jednog školskog dana je posle trećeg časa i ona traje 20 minuta, a između svih ostalih časova je predviđena pauza u trajanju od po pet minuta.
Naravno, kao i u svim ostalim srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, tako je i u ovoj predviđeno da jedan školski čas traje 45 minuta. A po završetku nastave za taj dan, učenici će pohađati različite dodatne aktivnosti za koje su se prijavili.

Koje su dodatne aktivnosti dostupne?

Pored kurseva i radionica programiranja, odnosno robotike, IT gimnazija u Kragujevcu zainteresovanim učenicima omogućuje da pohađaju i dramsku sekciju. Isto tako je dostupna i muzička sekcija, kao i kursevi različitih stranih jezika.
Na početku svake školske godine će se učenici, u dogovoru sa svojim roditeljima, odnosno starateljima odlučiti koju sekciju od ponuđenih žele da pohađaju, a svakako će o tome blagovremeno obavestiti i svog razrednog starešine, kako bi mogla da bude ozvršena zvanična prijava.

Da li organizuju aktivnosti van škole?

U skladu sa aktuelnim nastavnim programom za svaki obrazovni profil koji IT gimnazija Kragujevac ima u ponudi, predviđeno je da se organizuju i posete različitim kulturnim institucijama na teritoriji ovog grada, a to se uglavnom odvija odmah po završetku nastave.
Sve dodatne informacije o eventualnim izlascima van prostorija škole, kako bi zainteresovanim đacima bilo omogućeno da odu da gledaju neku pozorišnu predstavu ili da posete neku izložbu, će i oni i njihovi roditelji, to jest zvanični staratelji blagovremeno da dobiju od nadležnih lica u ovoj obrazovnoj instituciji.