Loading...

Srednja medicinska i IT gimnazija Beograd

Telefon
+381 60 3070877
Adresa
Makenzijeva 53, četvrti sprat, 11000 Beograd
Medicinska sestra tehničar Beograd

Medicinska sestra – tehničar

Spisak zanimanja koja su iz godine u godinu naročito tražena među mladima je vrlo interesantan, prosto zato što se uvek u samom vrhu te liste nalaze i zanimanja medicinske struke. Zato i treba znati da Srednja medicinska škola Beograd svim zainteresovanima pruža mogućnost da steknu diplomu za izabra…
Više
Mehaničar optike srednja škola Beograd

Mehaničar optike

S obzirom na to da je zanimanje mehaničar optike trećeg stepena, to podrazumeva da kandidati zainteresovani za školovanje imaju obavezu nastavu da pohađaju tri godine ukupno. Posle toga se mogu odlučiti ili za pronalazak zaposlenja u struci ili za nastavak školovanja, ali tek nakon što pristupe prog…
Više
Šumarski tehničar srednja škola Beograd

Šumarski tehničar

Možda ne tako popularno među mladima, ali zanimanje šumarski tehničar, IV stepen se smatra izuzetno perspektivnim. S obzirom na to da IT gimnazija, čije je sedište u Kragujevcu, a izdvojeno odeljenje u Beogradu, organizuje nastavu za sticanje ovog zvanja, to svako ko želi može da se kroz redovno ili…
Više
Tehničar drumskog saobraćaja Beograd

Tehničar drumskog saobraćaja

Pored toga što bi trebalo da priprema, odnosno organizuje i planira rad konkretnog voznog parka, lice koje je steklo kvalifikacije za zanimanje tehničar drumskog saobraćaja je zaduženo i da bude u toku sa korišćenjem vozila u tom parku. Brine i o planiranju svih pregleda vozila, a uz maksimalno pošt…
Više
Tehničar optike srednja škola Beograd

Tehničar optike

Ne samo da svi koji su zainteresovani za sticanje diplome za zanimanje tehničar optike mogu pohađati odabrani način školovanja u Kragujevcu, u kome funkcioniše IT gimnazija, već to mogu učiniti i u izdvojenom odeljenju te obrazovne institucije u Beogradu. Potrebno je da svi koji su zainteresovani u …
Više
Vozač motornih vozila srednja škola

Vozač motornih vozila

Ukupno tri godine bi trebalo da pohađa školovanje svako ko želi da stekne diplomu za zanimanje vozač motornih vozila. Nastava podrazumeva i praktični i teorijski deo, a svako ko bude postao vlasnik diplome za ovo zanimanje će steći status profesionalnog vozača. Na taj način će svakako biti u prednos…
Više

Čak i ako ne živite u Beogradu, gotovo je sigurno da znate da brojne i državne i privatne srednje škole postoje u srpskoj prestonici. Sve to naravno nije za čuđenje, jer je i najveća potražnja upravo u tom gradu.

Zato i nije neuobičajeno da se mnogi roditelji i njihova deca, ali i svi koji su zainteresovani za školovanje pitaju da li je moguće pronaći srednju školu koja ima i povoljne cene i kvalitetan nastavni kadar, te obezbeđuje sve uslove za izabrani tip edukacije. Srećom, odgovor na to pitanje je potvrdan, zato što sada postoji i srednja medicinseka i IT gimnazija u Beogradu. Tačnije, u pitanju je istureno odeljenje obrazovne institucije, koja sa uspehom posluje u nekadašnjoj prestonici naše zemlje, gradu Kragujevcu.

Srednja medicinska i IT gimnazija Beograd

A kako je u pitanju institucija koja se trudi da uz maksimalan kvalitet nastave omogući i najkonkurencije cene, koje su prilagođene trenutnoj platežnoj moći građana Republike Srbije, to i nije za čuđenje što se sve veći broj pojedinaca odlučuje upravo za školovanje u toj obrazovnoj instituciji.

Na raspolaganju su zainteresovanima kako obrazovni profili trećeg stepena, tako i oni koji podrazumevaju sticanje diplome za zanimanje četvrtog stepena.

Posebno bi trebalo da bude izdvojena ekonomska škola, koja funkcioniše u okviru ove specijalizovane obrazovne institucije, kao i medicinska škola Beograd. Upravo je za radnicima sa zvanjem iz oblasti medicine, ali i ekonomije na tržištu rada kako naše, tako isto i mnogih zemalja sveta, trenutno velika potražnja, pa nije za čuđenje što baš medicinska škola i ekonomska škola privlače najveću pažnju kandidata.

Ko god želi, ima mogućnost za redovno ili vanredno školovanje u Beogradu za zanimanje vozač motornih vozila, kao i za obrazovni profil mehaničar optike, posle čega stiče priznatu diplomu za zanimanje trećeg stepena. S obzirom na to da srednja medicinska i IT gimnazija Beograd ima u ponudi i mogućnost dokvalifikacije i prekvalifikacije, kao i onu koja se odnosi na stručno osposobljavanje, to kandidati mogu nakon toga da se eventualno opredele i za sticanje diplome u okviru nekog drugog zanimanja.

Kada su u pitanju obrazovni profili četvrtog stepena, izdvajamo mogućnost za sticanje diplome za zanimanje šumarski tehničar. A izuzev toga, dostupna je i mogućnost školovanja u okviru obrazovnog profila tehničar optike, četvrti stepen, odnosno tehničar drumskog saobraćaja.

U principu se radi o obrazovnim profilima koji su izuzetno atraktivni, primarno zato što su i na tržištu rada Republike Srbije, ali i mnogih zemalja u regionu i širom sveta oni naročito traženi. A ako tome dodamo i informaciju da školovanje u Beogradu, koji omogućuje srednja medicinska i IT gimnazija, to jest njeno istureno odeljenje, vodi računa i o kvalitetu teorijskog, ali i o kvalitetu praktičnog dela edukacije, jasno je zbog čega su kandidati praktično odmah spremni posle sticanja diplome i da obavljaju predviđene radne zadatke. Naime, većina ovih obrazovnih profila, a prema programu propisanom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uključuje i praktičan deo. Uopšteno govoreći, praksa se organizuje kako u saradnji sa najboljim obrazovnim institucijama u našoj zemlji, tako isto i sa pojedincima, odnosno kompanijama, koje su dugogodišnjim postojanjem na tržištu pokazale i dokazale u kojoj su meri uspešne. Sve to će naročito pozitivno uticati i na svakog kandidata, jer će on biti u prilici da sva stečena teorijska znanja primeni u praksi, te da se tako u potpunosti osposobi za obavljanje predviđenih radnih zadataka.

Inače, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naše zemlje propisuje nastavni program za svaki obrazovni profil, a toga se u potpunosti pridržava srednja medicinska i IT gimnazija u Beogradu. Samim tim što je u pitanju obrazovna institucija, koja poseduje sve relevantne dozvole za organizaciju konkretnih programa, to će kandidati po završetku praćenja nastave da postanu vlasnici pravno i zakonski priznate diplome. A upravo taj dokument bi trebalo da odnesu u nadležnu poslovnicu Nacionalne službe za zapošljavanje, te da tom prilikom zahtevaju zvaničan upis u svoj radni dosije, uzevši u obzir da taj postupak prema takvom principu i funkcioniše.

Ukoliko se neko odluči za sticanje zvanja četvrtog stepena, ima mogućnost da školovanje nastavi ili u okviru izabrane više škole ili na fakultetu, te naravno da potraži zaposlenje u samoj struci. A ako se neko opredeli za program koji traje tri godine, te eventualno želi da stekne diplomu za neko drugo zanimanje, može da se odluči za stručno osposobljavanje u Beogradu, odnosno za pohađanje programa dokvalifikacije ili prekvalifikacije.

Najbitnije je upravo u tom slučaju da kandidat priloži odgovarajuću dokumentaciju, a primarno se misli na diplomu završene srednje škole, odnosno na svedočanstva svakog od prethodno završenih razreda, kako bi specijalno formirana komisija mogla da utvrdi da li postoji razlika u ispitima, te da informiše svakog kandidata ponaosob o detaljima koji su vezani i za upis i za sprovođenje konkretnog programa.

Istureno odeljenje ove obrazovne institucije je smešteno u samom centru Beograda, u neposrednoj blizini gradskog trga Slavija i hrama Svetog Save. Ko god je zainteresovan, može da poseti prostorije koje ima srednja medicinska i IT gimnazija u Beogradu ili da ostvari kontakt putem telefona, kako bi dobio neophodne informacije vezano ili za vanredno ili za redovno školovanje, odnosno za program prekvalifikacije ili dokvalifikacije, te za stručno osposobljavanje za jedan od brojnih obrazovnih profila koji su u ponudi.