Loading...

Reč - dve za roditelje (staratelje)

Najbolje obrazovanje za vaše dete

Poštovani roditelji (staratelji),

Sasvim je za očekivati da Vas brine da li ste odabrali najbolju školi za Vaše dete. Svako od nas u toj situaciji teži da detetu obezbedi maksimalno kvalitetno školovanje i pruži mu mogućnost da stekne diplomu za ono zanimanje koje se smatra perspektivnim, a uz to bi bilo vrlo lepo da je Vaše dete baš za njega i zainteresovano, jer mu onda u budućnosti sigurno neće teško padati da odlazi svaki dan na posao i obavlja ga najbolje što može.

Kao VD direktor, slobodno mogu da kažem da je IT gimnazija Kragujevac najbolji izbor za Vaše dete! Ne samo zato što u svom programu nudi obrazovanje za različite smerove, već zato što se svi članovi njenog kolektiva trude da deci maksimalno olakšaju i ulepšaju ovaj period u životu.

Upravo zato se i primarno rukovodimo principom interaktivne nastave, kako bismo svakom detetu pružili mogućnost da u njoj učestvuje i da stekne sva potrebna znanja, a da istovremeno ne oseća dosadu i zamor.

Svi članovi kolektiva naše škole poštuju pravo na individualnost i različitost svakog učenika, te nastoje da im omoguće da sa razumevanjem savladaju gradivo koje je predviđeno nastavnim programom za obrazovni profil u okviru koga žele da se kvalifikuju. Upravo zato što nam je osnovni cilj da, uz poštovanje savremenih trendova u oblasti obrazovanja, deci pružimo najkvalitetnije moguće školovanje, neprekidno nastojimo i da svim članovima kolektiva naše škole omogućimo pristup brojnim specijalizovanim seminarima, a u okviru koji oni unapređuju svoja znanja, te učenicima još bolje i jednostavnije prezentuju gradivo.

Uz interaktivnu nastavu, IT gimnazija u Kragujevcu može da se pohvali i najsavremenijom računarskom opremom, koja je dostupna svim učenicima u okviru određenih nastavnih predmeta. Prostor škole je pokriven vrhunskim sistemom video nadzora, jer je nama bezbednost Vaše dece na prvom mestu. Pored kvalitetnog ventilacionog sistema, ističemo i da je u svim učionicama prisutno dnevno svetlo, tako da će Vaša deca nastavu pohađati u dobro provetrenom i osvetljenom prostoru, a u kome će se, sasvim sigurno osećati vrlo prijatno. Našim učenicima su na raspolaganju i mnogobrojne dodatne aktivnosti, u vidu muzičke i dramske sekcije, te kursa robotike i programiranja, a omogućeno im je i da unaprede svoja znanja određenih stranih jezika ili da ih, pak nauče.

Naravno da ćemo organizovati i ekskurzije u toku svake školske godine, a nastojaćemo i da đacima ponudimo mogućnost odlaska na jednodnevne ili dvodnevne izlete, tokom kojih će moći da se upoznaju sa prirodnim lepotama, kulturom i znamenitostima naše zemlje.

Preostalo mi je još samo da Vam se u ime članova kolektiva IT gimnazije Kragujevac i u svoje lično ime zahvalim što ste izabrali baš našu instituciju! Možete biti sigurni da ćemo Vaše poverenje u potpunosti opravdati i da će Vaše dete uživati dok se bude školovalo za jedan od 6 obrazovnih profila, za koje smo trenutno akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije!

Sa poštovanjem,
VD direktor IT gimnazije u Kragujevcu,
Jelena Rašković