Loading...

Poruka budućim učenicima

Dragi naši učenici

Dragi naši učenici,

Nećemo vam dosađivati onim, standardnim informacijama o našoj školi, jer su one, ipak interesantnije vašim roditeljima (zakonskim starateljima). Zapravo, vama želimo reći da ćemo se kroz sve četiri godine, koliko ćemo se družiti, svakako potruditi da vam IT gimnazija Kragujevac i taj period života ostane u lepom sećanju.
Budući da znamo šta vas najviše interesuje, prvo ćemo reći da ćete u toku svake škoslke godine imati mogućnost da idete na ekskurzije, a destinacija koju ćete tom prilikom posetiti će zavisiti kako od stručnog osoblja škole i vaših zakonskih staratelja, to jest roditelja, tako i od želje svakog od vas pojedinačno. Naime, prilikom donošenja odluke o izboru destinacije koja će se posećivati tokom ekskurzije, se svakako uzima u obzir i mišljenje naših učenika, tako da će predstavnici Učeničkog parlamenta, koji svakako funkcioniše u našoj školi, tom prilikom da sprovedu anketu, kako bi se čuo glas svakog đaka pojedinačno.
Trebalo bi da znate i to da IT gimnazija u Kragujevcu neprekidno teži da osavremeni školovanje i da ga učini zanimljivijim, a nevezano za to koji obrazovni profil je u pitanju, tako da su u nastavni program uvršteni i brojni izleti (jednodnevni i dvodnevni), a koji đacima pružaju mogućnost da se još bolje upoznaju sa svojom okolinom, ali i brojnim znamenitostima po kojima je Srbija dobro poznata.
A sada, da se dotaknemo i nastave, iako verujemo da vam je prethodno pročitano mnogo zanimljivije. Svakako je princip po kome se edukacija organizuje maksimalno prilagođen vama i vašim potrebama, tako da se sa pravom očekuje da vrlo lako savladate gradivo i da ovladate materijom koja se u okviru konkretnog nastavnog predmeta obrađuje. Zapravo će se vaši profesori potruditi da primene sva svoja znanja i umeća, te da u nastavu uključe svakoga od vas pojedinačno i tako vam omoguće da učite sa lakoćom.
U zavisnosti od toga za koji od ponuđenih obrazovnih profila odlučite da se školujete će zavisiti i praktičan deo koji nastavni plan predviđa, a svakako bi trebalo da znate da se IT gimnazija Kragujevac u potpunosti pridržava svetskih trendova u domenu obrazovanja, te da se trudi da maksimalno pojednostavni celokupan proces sticanja diplome za željeno zanimanje, a da istovremeno školu učini što interesantnijom.
U nadi da će se svako od vas zaista lepo osećati u našoj školi pozdravljamo vas do početka školske godine.

Kolektiv IT gimnazije u Kragujevcu