Loading...

Srednja medicinska škola - Beograd, Kragujevac, Novi Pazar

Kragujevac
Kragujevac
Kralja Aleksandra I Karađorđevića 23
34000 Kragujevac
+381 60 6754467
+381 69 3090585
Beograd
Beograd
Makenzijeva 53, četvrti sprat
11000 Beograd
+381 60 3070877
Novi Pazar
Novi Pazar
Relje Krilatice 8
36300 Novi Pazar
+381 60 6754467
+381 69 3090585

Medicinska sestra Vaspitač srednja škola

Medicinska sestra – vaspitač

Jedno od zanimanja koja je na tržištu rada sve traženije i za kojim među svršenim osnovcima posebno vlada interesovanje jeste i medicinska sestra - vaspitač. Izuzev brige o zdravlju mališana, svako ko stekne diplomu za ovo zanimanje, imaće priliku da vodi brigu i o vaspitanju dece. U pitanju je obr…
Više
Medicinska sestra tehničar Beograd

Medicinska sestra – tehničar

Spisak zanimanja koja su iz godine u godinu naročito tražena među mladima je vrlo interesantan, prosto zato što se uvek u samom vrhu te liste nalaze i zanimanja medicinske struke. Zato i treba znati da Srednja medicinska škola Beograd svim zainteresovanima pruža mogućnost da steknu diplomu za izabra…
Više
Farmaceutski tehničar srednja škola

Farmaceutski tehničar

U okviru područja rada zdravstvo i socijalna zaštita postoje brojni obrazovni profili, koji su mladima naročito interesantni. A osnovni razlog za to jeste što nakon sticanja diplome za neko od tih zanimanja kandidati, u principu relativno lako i brzo mogu da pronađu zaposlenje. Upravo zato Srednja m…
Više

Sve je više roditelja koji se odlučuju da svoju decu upišu u privatnu srednju školu. Razumljivo, bez ikakve sumnje, kada se uzme u obzir kvalitet i način rada, ali i cena.

I mada je ranije sve to bilo rezervisano samo za one ljude, koji su to sebi mogli da priušte, danas je situacija drugačija.

Želeći da izađe u susret zahtevima i potrebama svih koji su zainteresovani za takav vid školovanja svoje dece, Srednja medicinska i IT gimnazija Beograd ne samo da nudi vrhunski kvalitet nastave, koja se odvija u savremeno uređenim prostorijama nadomak strogog centra srpske prestonice, već omogućuje i da to bude dostupno po izuzetno pristupačnim cenama.

Srednja medicinska škola

Konačno u Beogradu postoji srednja škola koja nudi vrhunski kvalitet nastave po odličnim uslovima, što i jeste mnogim roditeljima izuzetno važno.

Važno je napomenuti da je diploma koju izdaje Srednja medicinska škola Beograd u potpunosti u istom rangu kao i diploma svake druge državne srednje škole. Naravno da se to isto odnosi i na diplomu, koju izdaje IT gimnazija Beograd. Tako da roditelji nemaju nikakvog razloga za brigu, jer se radi o zvanično priznatoj obrazovnoj instituciji, te stečena diploma u okviru izabranog smera može prema aktuelnim pravilima da bude upisana i u radni dosije pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Program nastave se odvija isključivo uz poštovanje smernica nadležnog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Nije zgoreg da pomenemo i to da se upis vrši u sladu sa pravilima, te da zainteresovani kandidati ne polažu prijemni ispit.

Osim mogućnosti za redovno školovanje u okviru obrazovnih profila medicinska sestra - tehničar, tehničar drumskog saobraćaja, vozač motornih vozila i šumarski tehničar, kao i za zanimanja mehaničar optike i tehničar optike, Srednja medicinska škola i IT gimnazija Beograd nudi svim zainteresovanima i druge mogućnosti za sticanje zvanja. Naime, ukoliko ispunjavaju zakonom propisane uslove, kandidati se mogu odlučiti i za vanredno školovanje, ali i za programe dokvalifikacije za željeno zanimanje, kao i za pohađanje programa prekvalifikacije.

Idealna praksa - Sanitas Klinik

Srednja medicinska škola Beograd

Mnogi koji se bave proučavanjem trendova u zapošljavanju su saglasni u tome da jednostavno postoje zanimanja koja su uvek atraktivna i to ne samo u našoj zemlji, već i u mnogim drugim. Upravo su zanimanja medicinske struke svrstana u grupu onih, za koja uvek postoji tražnja na tržištu rada. I čini se da se taj trend nikada neće promeniti, što je i sasvim logično.

Upravo iz tog razloga je Srednja medicinska škola Beograd odličan izbor, jer organizuje redovno školovanje za zanimanje IV stepena medicinske struke koje je izuzetno perspektivno. Nakon što učenici završe školovanje i steknu diplomu za zanimanje medicinska sestra - tehničar, imaju nekoliko mogućnosti na raspolaganju. Najpre mogu odmah da potraže posao u struci i sva je prilika da će im to vrlo lako poći za rukom. A ako žele da nastave školovanje, imaju sasvim dovoljno mogućnosti i za to.

Zainteresovanima je na raspolaganju i mogućnost pohađanja programa dokvalifikacije, ali i prekvalifikacije za ovo traženo zanimanje. Takođe je otvorena mogućnost i za vanredno školovanje za smer medicinska sestra - tehničar.

IT gimnazija Beograd

Izuzev zanimanja u oblasti medicine, posebno perspektivnim se smatraju i zanimanja vozač motornih vozila, tehničar drumskog saobraćaja, ali i tehničar optike i šumarski tehničar, kao i mehaničar optike.

Sve su to zanimanja koja su posebno tražena, ali i vrlo perspektivna kada je reč o zapošljavanju. A programi prema kojima IT gimnazija Beograd organizuje nastavu su usklađeni sa smernicama koje navodi nadležno ministarstvo.

Uz to, neka od njih su III, a neka IV stepena, tako da svakako može odlučiti da li će se odmah po sticanju diplome za odabrano zanimanje da počne da radi u struci ili će da nastavi školovanje na nekoj od visokoškolskih ustanova.

Pored toga što se mogu redovno školovati, svi zainteresovani imaju i mogućnost da se odluče za vanredno školovanje, s tim da IT gimnazija Beorgad organizuje i programe prekvalifikacije i dokvalifikacije za pomenuta zanimanja.