Loading...

Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo

Telefon
+381 69 3090585
+381 60 6754467
Adresa
Karađorđeva 120, 14000 Valjevo

Obrazovni profili

Ekonomski tehničar, IV stepen

Ekonomski tehničar

Sve je više ljudi koji shvataju koliko je značajno završiti školu, koja omogućuje perspektivu zapošljavanja. A bez ikakve sumnje da je zanimanje četvrtog stepena, ekonomski tehničar jedno od takvih.
Prosto se ne može zamisliti nijedna ozbiljna kompanija bez radnika tog profila, pa će u tom smislu kandidati koji budu stekli diplomu za zanimanje IV stepena, ekonomski tehničar vrlo verovatno lako u toj struci i pronaći zaposlenje.
Više

Utvrđeno je rešenjem broj 022 - 05 - 00047 / 2017 - 03, a koje je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije doneto 14. juna 2021. godine da Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo, koja se nalazi u ulici Karađorđeva broj 120 ispunjava sve uslove koji su propisani aktuelnim zakonima, tako da ima pravo da ostvaruje nastavne planove i programe u području rada ekonomija, pravo i administracija, a za obrazovni profil IV stepena, ekonomski tehničar.

Tom prilikom su uzeti u obzir član 136 stav 1 aktuelnog Zakona o opštem upravnom postupku, koji je objavljen u „ Službenom glasniku Republike Srbije “ broj 18 / 16 i 95 / 18, ali i član broj 94 aktuelnog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je objavljen u „ Službenom glasniku Republike Srbije “ broj 88 / 17, 27 / 18 - dr zakon, 10 / 19 i 6 / 20. Upravo na osnovu tih odredbi je utvrđeno da Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo ispunjava sve uslove koji se tiču prostora, opreme i nastavnih sredstava, ali i potrebnog broja nastavnika i stručnih saradnika, tako da ima apsolutno pravo da ostvaruje nastavni plan i program za obrazovni profil ekonomski tehničar, IV stepen.

Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo

I ne samo to, pomenuta srednja škola i te kako vodi računa o kvalitetu samog prostora, ali i svih nastavnih sredstava i opreme koja je na raspolaganju kandidatima tokom praćenja teorijskog dela edukacije. A da bi nastava neprekidno bilo unapređivana, stručno osoblje ove škole se upućuje na brojne radionice i seminare. Tom prilikom se oni upoznaju sa svim aktuelnostima koje se odnose na oblast savremenog obrazovanja, te ih kasnije primenjuju u svom radu.

Profesori u našoj školi

Sa puno pažnje Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo bira nastavni i stručni kadar. Ističemo da su svi profesori dugo godina u službi, te da imaju relevantno iskustvo, tako da bez ikakve sumnje mogu pronaći najjednostavniji način da prenesu znanja koja su predviđena aktuelnim nastavnim programom.

Ali da bi celokupna edukacija neprekidno bila sve bolja i bolja, Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo i te kako ulaže u svoj nastavni kadar. Baš iz tog razloga profesori često prisustvuju specijalizovanim seminarima i različitim radionicama, tokom kojih imaju prilike da se upoznaju sa tendencijama u oblasti obrazovanja. Primena tih znanja u njihovom radu je vrlo značajna i za poboljšanje kvaliteta celokupne edukacije.

Obavljanje prakse

Da bi kvalitet nastave i u praktičnom delu bio odgovarajući, Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo naročito vodi računa o odabiru poslovnih partnera sa kojima će biti ostvaren praktični deo, koji je propisan zvaničnim programom za obrazovni profil ekonomski tehničar, IV stepena. U tom smislu učenici imaju priliku da od vrsnih stručnjaka u oblasti ekonomije stiču i praktična znanja tokom školovanja.

Šta po završetku škole?

Jedna od mogućnosti jeste da čim steknu diplomu za zanimanje IV stepena, ekonomski tehničar, kandidati potraže zaposlenje u struci. Međutim, ima i onih koji će se odlučiti za drugu opciju, te nastaviti školovanje na Višoj ekonomskoj školi ili na Ekonomskom fakultetu, na primer.

Dobro je napomenuti i to da Srednja medicinska i IT gimnazija Valjevo ne nudi samo redovno i vanredno školovanje za zanimanje ekonomski tehničar. Zapravo se u ponudi nalazi i mogućnost dokvalifikacije i prekvalifikacije, shodno zahtevima i željama kandidata.

Mogućnost zaposlenja

U apsolutno bilo kojoj kompaniji, koja ima potrebu da zaposli radnike ovog profila kandidati koji stekne diplomu za zanimanje ekonomski tehničar, IV stepena mogu potražiti zaposlenje. A to su gotovo sve kompanije koje ozbiljno rade na svom poslovnom imidžu i čiji su nadležni i te kako svesni koliko je ekonomski tehničar neophodan u svakom kolektivu.