Loading...

Misija i vizija

Najpristupačnija moguća cena školovanja, a nastava visokog kvaliteta

Principi kojima se rukovodi IT gimnazija u sprovođenu nastave su, na prvom mestu usmereni na poštovanje prava svakog učenika pojedinačno, a kako bi mu se na taj način pružila prilika da vrlo lako usvoji sva znanja i umeća koja su predviđena nastavnim programom za jedan od ukupno 6 obrazovnih profila, za koje je pomenuta obrazovna institucija zvanično akreditovana.

Misija i vizija - IT Gimnazija Kragujevac

IT gimnazija Kragujevac - misija i vizija

Vizija koju su imali osnovači ove obrazovne institucije jeste da se kvalitetno obrazovanje učini dostupnim svakom građaninu naše zemlje, koji ima želju da svom detetu pruži priliku da pohađa najbolju moguću školu.
IT gimnazija u Kragujevcu, uz vrlo pristupačne cene za školovanje na svim smerovima za koje je ovlašćena, takođe nudi i najsavremeniji koncept obrazovanja, tako da svi naši učenici tokom školovanja stiču potrebna teorijska i praktična znanja, a koja će kasnije biti u prilici da samostalno primenjuju u radu. Na taj način se ispunjava misija koju ova škola ima, jer iz njenih klupa izlaze osobe koje su u potpunosti ovladale konkretnom materijom, te su apsolutno sposobne da revnosno i profesionalno ispunjavaju sva zaduženja koja su za određeno radno mesto predviđena.

Ciljevi IT gimnazije u Kragujevcu

Slobodno možemo da kažemo da IT gimnazija u Kragujevcu sa uspehom ostvaruje svoj glavni cilj, jer njeni učenici stiču izuzetno visoko kvalitetna znanja na 6 smerova, te sa lakoćom uspevaju da ih primene u budućem radu.
A među ciljeve koje je ova prestižna obrazovna institucija sebi zadala i koje sa uspehom ostvaruje se svakako svrstavaju i:

  • dostupnost školovanja, jer se naročita pažnja obraća na cenu školarine
  • vrhunska opremljenost prostora (interaktivne table i video projektori u svakoj učionici, savremeni sistem video nadzora, kao i ventilacioni i klima sistem)
  • neprekidno usavršavanje profesora
  • praksa koja se ostvaruje u saradnji sa najuspešnijim privrednim subjektima na teritoriji grada Kragujevca
  • interaktivna nastava, u kojoj svi učenici učestvuju, te stiču mnogo kvalitetnija znanja na taj način
  • dostupne su brojne dodatne aktivnosti (kursevi jezika, robotike i programiranja, muzička i dramska sekcija)
  • proširenje vidika svakog učenika, a kroz organizovani obilazak kulturnih institucija u Kragujevcu i okolini
  • bolje upoznavanje sa kulturom i istorijom grada, okoline i cele zemlje, tokom jednodnevnih i dvodnevnih izleta, koji se organizju u toku školske godine
  • edukativne ekskurzije u zemlji i inostranstvu
  • osluškivanje mišljenja učenika i njihovih roditelja ili zakonskih staratelja, a kroz komunikaciju između nadležnih lica škole i predstavnika Učeničkog parlamenta i Saveta roditelja