Loading...

Strani jezici

Verovatno da ne postoji osoba koja nije svesna činjenice koliko je poznavanje stranih jezika važno za pronalazak zaposlenja, ali i za uspešno obavljanje konkretnog posla.

img-responsive

Kurs i obuka albanskog jezika

Data je sloboda svakom pojedincu da se nakon polaganja inicijalnog testa opredeli kako će nastavu da pohađa, to jest da li će to učiniti u paru, te u grupi ili individualno, a svaka od njih se organizuje na tradicionalan način ili online.

Više
img-responsive

Kurs i obuka arapskog jezika

U zavisnosti od interesovanja prijavljenih, edukacija može da bude organizovana ili online ili u određenoj poslovnici institucije organizatora. Svaki kurs uključuje mogućnost izbora između grupne, individualne i poluindividualne nastave.

Više
img-responsive

Kurs i obuka bosanskog jezika

Dostupna je mogućnost da obuku pohađaju kandidati bilo kog uzrasta, a mogu se opredeliti za klasične kurseve, konverzacijske i ostale koji su u ponudi. Nastava se organizuje online i u školi, a kroz poluindividualnu, indvidualnu i grupnu.

Više
img-responsive

Kurs i obuka bugarskog jezika

Za koju god vrstu edukacije da se opredeli pojedinačni polaznik, on mora znati da ova institucija standardne i namenske kurseve organizuje prema pravilima koja podrazumeva The Common European Framework for languages, odnosno takozvani CEFR.

Više
img-responsive

Kurs i obuka češkog jezika

Kako se edukacija organizuje prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, to podrazumeva da polaznici edukaciju pohađaju na jednom od 6 nivoa. Mogu se opredeliti i za online nastavu, ali i za ostale dostupne opcije.

Više
img-responsive

Kurs i obuka danskog jezika

Na osnovu pravila koja navodi Zajednički evropski referentni okvir za jezike, polaznik mora da radi test, da bi se ustanovio nivo njegovog znanja. Sem standardne nastave, ona se može pohađati i online, te u grupi, individualno ili u paru.

Više
img-responsive

Kurs i obuka engleskog jezika

U skladu sa pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike se organizuju kursevi engleskog i to na više od 20 lokacija u zemlji. Postoji mogućnost i sticanja međunarodno priznatih sertifikata o nivou znanja pomenutog jezika.

Više
img-responsive

Kurs i obuka estonskog jezika

Bez obzira da li je polaznik učio ovaj jezik ili ne, imaće priliku da prati izabranu obuku i to ili online ili direktno u prostorijama škole, a takođe ima mogućnost izbora između pohađanja predavanja u grupi, u paru ili potpuno samostalno.

Više
img-responsive

Kurs i obuka finskog jezika

Kako takozvani CEFR (The Common European Framework for languages) podrazumeva poznavanje jezika na šest nivoa, tako se i ova edukacija po tom principu organizuje. Nastavu mogu pratiti polaznici različitog nivoa znanja i bilo kog uzrasta.

Više
img-responsive

Kurs i obuka francuskog jezika

Na raspolaganju je zainteresovanima bilo koje starosne dobi mogućnost da savladaju pomenuti jezik, a edukacija se sprovodi prema pravilima koja podrazumeva Zajednički evropski referentni okvir za jezike i to na ukupno šest dostupnih nivoa.

Više
img-responsive

Kurs i obuka grčkog jezika

Organizuje se kako klasična nastava tako i online, a polaznici imaju mogućnost da izaberu da li će časove pohađati u paru, u grupi ili individualno. Program ove edukacije se usaglašava sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike.

Više
img-responsive

Kurs i obuka hebrejskog jezika

Edukacija navedenog jezika se sprovodi isključivo uz poštovanje pravila Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, tako da je dostupno 6 nivoa ukupno. Svaki pojedinačni polaznik je u obavezi da uradi inicijalni test provere znanja.

Više
img-responsive

Kurs i obuka holandskog jezika

Ne samo da zainteresovana lica mogu navedeni jezik da uče po standardnom principu, već su im dostupne i druge namenske edukacije. Nastava je organizovana uz maksimalno poštovanje smernica Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike.

Više
img-responsive

Kurs i obuka hrvatskog jezika

Dostupna je edukacija online i u poslovnicama institucije organizatora, a svaki polaznik će imati mogućnost da se opredeli da li će pohađati privatne časove ili će kurs pratiti u formi grupne, te poluindividualne ili individualne nastave.

Više
img-responsive

Kurs i obuka italijanskog jezika

Uz mogućnost da pohađaju standardne kurseve pomenutog jezika i to kako online, tako i u poslovnicama organizatora, a kroz grupnu, individualnu ili poluindividualnu nastavu, polaznicima su na raspolaganju i brojne specijalizovane edukacije.

Više
img-responsive

Kurs i obuka japanskog jezika

Mada se nastava organizuje uz poštovanje smernica Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, predviđeno je da svaki pojedinac izabere da li će je pohađati individualno, u grupi ili u paru, odnosno u prostorijama škole ili online.

Više
img-responsive

Kurs i obuka kineskog jezika

Kako se nastava organizuje prema prihvaćenom standardu, to polaznici rade inicijalni test, da bi se mogao odrediti nivo njihovog znanja. A pored standardnih kurseva, organizuju se i namenske edukacije za polaznike bilo kog uzrasta i znanja.

Više
img-responsive

Kurs i obuka korejskog jezika

Svaki pojedinac posle prijave, ima obavezu da uradi test provere ako je prethodno učio ovaj jezik. Edukacija se sprovodi na šest nivoa, koji se kreću od početnog do višeg naprednog, a koji će od njih pohađati zavisi od rezultata tog testa.

Više
img-responsive

Kurs i obuka latinskog jezika

Zajednički evropski referentni okvir za jezike navodi pravilo o 6 nivoa znanja tog jezika, a na osnovu rezultata inicijalnog testa se odlučuje koji kurs će polaznik pohađati. Po završetku izabrane edukacije se izdaje priznati sertifikat.

Više
img-responsive

Kurs i obuka makedonskog jezika

Predviđeno je da se edukacija navedenog jezika organizuje za različite starosne grupe polaznika, a svejedno je koji je nivo njihovog znanja, jer se primenjuju pravila Zajedničkog evropskog jezika, pa se nastava održava na ukupno šest nivoa.

Više
img-responsive

Kurs i obuka mađarskog jezika

Polaznik će izabrati da li mu više odgovara časove da pohađa online ili prema klasičnom principu. Otvorena je mogućnost za praćenje nastave u grupi, odnosno individualno ili u paru, te se mogu odlučiti i za privatne časove pomenutog jezika.

Više
img-responsive

Kurs i obuka nemačkog jezika

Pored standardnih kurseva konkretnog jezika, u ponudi su i brojne specijalizovane edukacije. Nastava se organizuje prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, a polaznici stiču sertifikat koji je zakonski priznat.

Više
img-responsive

Kurs i obuka norveškog jezika

Pored opcije da jezik uče po klasičnom principu, na raspolaganju su i konverzacijski, ubrzani i brojni specijalizovani kursevi pomenutog jezika. Polaznik može nastavu da pohađa individualno, u grupi ili u paru, te u poslovnicama ili online.

Više
img-responsive

Kurs i obuka poljskog jezika

Uz korišćenje najsavremenijih metoda se sprovodi nastava ovog jezika, a predviđeno je da prijavljeni prvo radi test, kako bi se utvrdio nivo njegovog znanja. Posle toga bi kandidat bi trebalo da izabere na koji način će edukaciju pohađati.

Više
img-responsive

Kurs i obuka portugalskog jezika

Budući da nastavu vode vrhunski stručnjaci, koji su ujedno i izvorni govornici ovog jezika, to je njen kvalitet naročito visok. A svakako se tom prilikom oni pridržavaju pravila koja uključuje Zajednički evropski referentni okvir za jezike.

Više
img-responsive

Kurs i obuka rumunskog jezika

Da bi zainteresovani imao mogućnost da unapredi nivo znanja jezika, on mora prvo uraditi inicijalni test, kako bi se utvrdilo njegovo znanje. Dostupno je 6 nivoa, koji su usklađeni sa pravilima propisanog standarda o učenju stranih jezika.

Više
img-responsive

Kurs i obuka ruskog jezika

Nakon rezultata inicijalnog testa se određuje na kom od dostupnih 6 nivoa će taj polaznik pohađati edukaciju, uzevši u obzir da se ona u potpunosti usklađuje sa pravilima koja podrazumeva CEFR (The Common European Framework for languages).

Više
img-responsive

Kurs i obuka slovačkog jezika

Uz poštovanje pravila CEFR - a (The Common European Framework for languages) se sprovodi konkretna edukacija, tako da svaki polaznik stiče sertifikat o njegovom poznavanju i to na jednom od šest nivoa, koliko ih pomenuti standard predviđa.

Više
img-responsive

Kurs i obuka slovenačkog jezika

Data je apsolutna sloboda svakom prijavljenom da izabere na koji način će predavanja da pohađa. Njegova je obaveza da pristupi polaganju inicijalnog testa, kako bi na osnovu rezultata bio utvrđen nivo znanja navedenog jezika koji poseduje.

Više
img-responsive

Kurs i obuka španskog jezika

Nevezano za to koji nivo znanja kandidat ima, dostupna mu je standardna obuka, a u ponudi su i namenski kursevi ovog jezika. Edukacija se sprovodi u skladu sa pravilima koja podrazumeva CEFR (The Common European Framework for languages).

Više
img-responsive

Kurs i obuka srpskog jezika za strance

Ova specijalizovana edukacija će omogućiti zainteresovanim strancima da uz primenu najsavremenijih metoda steknu zavidan nivo znanja našeg jezika. Nastava se može pohađati ili online ili u školi, to jest individualno, u grupi ili u paru.

Više
img-responsive

Kurs i obuka švedskog jezika

Iako je fokus stavljen na nastavu ovog jezika, koja je prilagođena različitim nivoima znanja i uzrastu polaznika, isto tako je otvorena mogućnost da oni postanu vlasnici Swedex sertifikata i tako dokažu nivo poznavanja konkretnog jezika.

Više
img-responsive

Kurs i obuka turskog jezika

Ne samo da je edukacija prilagođena nivou znanja svakog prijavljenog, nego je predviđeno da je pohađaju i polaznici različite starosne dobi. Svi oni su dužni da pokažu u kojoj meri ovaj jezik poznaju, te da prvo polažu test provere znanja.

Više
img-responsive

Kurs i obuka ukrajinskog jezika

Aktuelnim pravilnikom je predviđeno da se edukacija na svih šest nivoa, koliko ih podrazumeva CEFR (The Common European Framework for languages) organizuje za polaznike različitog uzrasta, a uz klasične, u ponudi su i specijalizovane obuke.

Više
img-responsive

Kurs i obuka znakovnog jezika

Trebalo bi svaki pojedinac, koji se prijavljuje da odabere kako će navedenu edukaciju da pohađa, uzevši u obzir da je dostupna grupna, poluindividualna i individualna obuka, a da se predavanja mogu pohađati ili u školi ili preko interneta.

Više

Strani jezici

Verovatno da ne postoji osoba koja nije svesna činjenice koliko je poznavanje stranih jezika važno za pronalazak zaposlenja, ali i za uspešno obavljanje konkretnog posla. Zato i nije čudno što se kursevi i obuke stranih jezika sve više traže, a polaznici su pripadnici različitih starosnih dobi.

Upravo za edukacije te vrste je specijalizovan i Obrazovni centar Akademije Oxford, koji u ponudi ima kurseve za više od 40 stranih jezika, s tim da se zainteresovanim strancima omogućuje i da pohađaju seminar srpskog jezika za strance.

Podrazumeva se da se, najpre mora pomenuti obuka i kurs engleskog jezika, najpre zato što je to jedna od najtraženijih edukacija, ali naravno ova institucija u ponudi ima i nastavu italijanskog, francuskog i nemačkog jezika, te zainteresovani imaju mogućnost da nauče i španski jezik.

Dostupne su i obuke i kursevi grčkog jezika, ruskog i albanskog, a u okviru ove institucije se sprovodi i edukacija za skandinavske jezike, tako da polaznici izuzev švedskog i norveškog, mogu takođe da nauče i danski, odnosno finski jezik.

Posebno se mora naglasiti da se i kurs i obuka arapskog jezika, takođe može pohađati, a ko god želi može da nauči i poljski, zatim češki i holandski jezik. Uz mogućnost da steknu znanja ili usavrše poznavanje kineskog i japanskog jezika, kandidatima je ponuđena mogućnost da nauče i latinski, kao i znakovni i romski jezik.

Treba pomenuti da se ova institucija može pohvaliti činjenicom da organizuje i edukaciju estonskog, ali i korejskog jezika, a tu su i kursevi i obuke makedonskog, hrvatskog i bosanskog jezika.

Ukoliko neko želi, ima mogućnost da nauči i mađarski i turski jezik, a organizuje se i seminar hebrejskog jezika. Moramo pomenuti i to da se obuka i kurs portugalskog jezika, isto tako može pohađati, a dostupna je i ona edukacija, koja omogućuje zainteresovanima da unaprede znanja slovačkog jezika, odnosno da nauče rumunski ili, pak slovenački jezik.

Svakako izdvajamo seminar ukrajinskog jezika, te napominjemo da se u zvaničnoj ponudi pomenute institucije nalazi i obuka i kurs turskog jezika, ali i bugarskog, te mnogih drugih jezika koji se govore širom sveta.

S obzirom na to da se nastava organizuje u skladu sa svim onim pravilima, koja podrazumeva Zajednički evropski referentni okvir za jezike - CEFR (The Common European Framework for languages), to znači da polaznici koji su određeni jezik prethodno učili, svakako moraju pristupiti polaganju takozvanog inicijalnog testa. A na osnovu znanja, koje će tom prilikom pokazati će biti utvrđeno koja obuka i kurs stranog jezika je najprimerenija, budući da postoji ukupno šest nivoa. Inače se nivoi kreću od osnovnog, to jest početnog, pa do više neoprednog, a što je prema pomenutom standardu ujedno i najviši nivo poznavanja nekog stranog jezika.

Sertifikati koje navedena institucija izdaje su od strane svih relevantnih službi na teritoriji naše zemlje priznati, što znači da mogu i biti korišćeni kada je potrebno, te upisani u radni dosije pojedinačnog kandidata, a u skladu sa važećim pravilima.

Nastava se može pohađati i online i direktno u poslovnici institucije organizatora, a predviđeno je da se svaka od njih može pratiti ili u grupi, odnosno samostalno ili u društvu sa još jednom osobom, uzevši u obzir da se organizuju kako grupni kursevi i obuke stranih jezika, tako i individualna i poluindividualna edukacija. Uz to, omogućeno je zainteresovanima da zahtevaju i privatne časove, koji se mogu organizovati na nekoliko načina, odnosno lokacija.

Naročito je važno da svako ko je zainteresovan zna da je ova institucija zvanično ovlašćena za sprovođenje ispitivanja, a sa ciljem izdavanja mnogobrojnih međunarodno priznatih sertifikata o nivou znanja određenih jezika. A pored mogućnosti da dobiju Kembridž sertifikat, zainteresovanima je ponuđena i ona opcija koja uključuje sticanje takozvanih Swedex sertifikata, kojima kandidati dokazuju nivo znanja švedskog jezika. Svakako im je ponuđena opcija i da steknu Austrijsku jezičku diplomu, te da na taj način pruže relevantan dokaz o poznavanju nemačkog jezika.

Apsolutno sve obuke i kursevi stranih jezika su osmišljene tako da ih mogu pohađati polaznici različitih uzrasta, ali i nivoa znanja, a pored standardne edukacije, sprovodi se i konverzacijski kurs, kao i različite specifične obuke, poput na primer onih koje su namenjene radnicima medicinske struke, menadžerima i slično.

Isključivo u skladu sa pravilima koja navodi Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja se organizuje svaka obuka i kurs stranog jezika, a posebno se vodi računa o visokom kvalitetu nastavnog kadra. Naime, za vođenje skoro svih edukacija su zaduženi mahom izvorni govornici konkretnog jezika, a što u velikoj meri olakšava sticanje znanja pojedinačnim kandidatima.

Preostalo je naglasiti i to da je obavezan svako, ko želi bilo koji seminar od ponuđenih da pohađa, na prvom mestu da izvrši prijavu, što može učiniti ili putem telefona ili preko mejla, s tim što je naravno dozvoljeno i da se prijava izvrši lično. Potpuno je svejedno za koju varijantu će se odlučiti pojedinac, jer je njegova obaveza svakako da osim imena i prezimena, ovlašćenom licu u konkretnoj poslovnici pruži informacije o broju telefona i datumu rođenja.

Nedugo nakon prijave će on dobiti sve potrebne podatke o postupku zvaničnog upisivanja, to jest o dokumentima koja ima obavezu tada da priloži, ali se mora naglasiti da se upis ne sme izvršiti ukoliko prijavljeni kandidat nije lično prisutan.