Loading...

Zašto volim tehnologiju

autor: IT Gimnazija | 17. 12. 2018, 10:14 am
img-responsive

Pristalice korišćenja savremenih tehnologija i tehnoloških sredstava su gotovo u potpunosti saglasne u tome da im njihova primena u svakodnevnom životu i radu nudi brojne prednosti i u velikoj meri olakšava mnoge sfere života.

Naravno da postoje i oni ljudi, koji zaista vole tehnologiju i to toliko, da neprekidno prate trendove i dostignuća u toj oblasti.

Gotovo svi oni i koriste brojne gedžete, a koji imaju za cilj najpre lakše obavljanje brojnih aktivnosti.

Ukoliko kojim slučajem nekoga od njih upitate zbog čega vole u toj meri tehnologiju, sasvim sigurno će među prvim razlozima navesti baš taj - zato što im olakšava život. Ali da bi tehnološka dostignuća zaista bila od koristi, potrebno je primenjivati ih baš za konkretnu svrhu i biti upućen kako u prednosti primene takvih sredstava, tako isto i u ono što se može smatrati njihovim manama. Dakle, samo na taj način možete biti sigurni da će vaša ljubav prema tehnologiji i tehnološkim dostignućima, moći da ispolji maksimum u vašem životu. Poznato je, na primer da se jednom od osnovnih negativnih karakteristika korišćenja tehnologije smatra otuđenje ljudi, budući da se danas sve više mladih, na primer, ali i onih malo starijih, radije opredeljuje da sa prijateljima komunicira putem društvenih mreža, odnosno uz primenu mobilnih telefona. Naravno da mobilni uređaji imaju i poziivnu stranu, ali ako se koriste za konkretnu svrhu.

Stvar je vrlo jednostavna - jedno je voleti tehnologiju i biti u toku sa brojnim tehnološkim dostignućima u savremenoj nauci, a nešto sasvim drugo koristiti sve te gedžete preterano, jer se upravo na taj način ispoljavaju sve negativne strane primene tih sredstava. Samo iz tog razloga se uvek savetuje biti umeren u svemu, te iskoristiti maksimalno ono što tehnologija može da nam ponudi.

Sledeći put kada vas prijatelj pita kako ste, setite se ovoga, pa umesto da mu pišete dug i iscrpan odgovor putem profila na nekoj od društvenih mreža ili preko neke od brojnih aplikacija, pozovite ga na kafu, kako biste se ispričali. A svoj mobilni telefon koristite za komunikaciju sa dragim ljudima, koji žive daleko od vas i sa kojima u ovom trenutku jedino tako možete da budete u kontaktu.

Ne zaboravite da samo ako pametno budete koristili tehnološka dostignuća, onda će i vaša ljubav prema tehnologiji dobiti pravi smisao.

Sledeća Prethodna