Loading...

IT zanimanja nikad traženija

autor: IT Gimnazija | 14. 03. 2019, 9:14 am
img-responsive

Kada je u pitanju zaposlenje, slobodno možemo reći da je oblasti informacionih tehnologija trenutno jedna od najznačajnijih, tako da se traže radnici različitih profila koji su specijalizovani za poslove u IT sektoru.

Najverovatnije iz tog razloga se mnogi i odlučuju kako za programe prekvalifikacije i dokvalifikacije, tako isto i za vanredno i redovno školovanje, ali i za stručno osposobljavanje za IT sektor.

IT zanimanja nikad traženija

Uopšteno govoreći, pojam informacionih tehnologija se vezuje za računarske informacione sisteme, odnosno za programe i aplikacije, to jest i za softver i za hardver, a obuhvata i njihovo dizajniranje i izučavanje, ali i razvoj, kao i implementaciju, upravljanje i pružanje podrške za korišćenje.

Budući da su računari postali sastavni deo i privatnog i poslovnog života, sasvim je za očekivati da su i IT zanimanja nikad traženija na tržištu rada.

Uz zanimanje software developer, odnosno sistem administrator, vrlo često se javlja potreba i za osobama koje imaju adekvatne kvalifikacije za zanimanje web developer. Takođe, tehničar grafičkog dizajna je još jedno od zanimanja, koje je naročito traženo, a prvenstveno bi kreativci i osobe koje su sklone da se na taj način izražavaju trebalo da pohađaju edukaciju tog tipa. Srećom, IT gimnazija Kragujevac u ponudi ima ne samo neke od tih, već i obrazovni profil tehničar grafičkog dizajna, kao i mnoge druge koji su vezani za oblast informacionih tehnologija.

Još jedno od takvih zanimanja jeste i administrator računarskih mreža, koje ne samo da je traženo na tržištu rada, nego i važi za jedno od najbolje plaćenih zanimanja u IT struci. Prednosti školovanja u ovoj obrazovnoj instituciji su velike, a u tom smislu što učenici imaju obavezu da pohađaju i praktični deo nastave, čime im se pruža mogućnost da od vrhunskih stručnjaka dobiju sva znanja koja su im neophodna, kako bi kasnije bili uspešni u svom poslu i da bi mnogo bolje zarađivali.

Pored programa redovnog školovanja, u ponudi ove obrazovne institucije su i kursevi i obuke za IT, ali i za mnoge druge oblasti, a budući da se radi o zvanično ovlašćenoj obrazovnoj instituciji, polaznicima je obezbeđen pravno validan sertifikat, odnosno diploma o školovanju, koja zvanično treba da bude upisana u njihov radni dosije. Podrazumeva se da bi svako ko pohađa bilo koji program u ovoj školi trebalo i da u svoju radnu biografiju unese informaciju o prethodno stečenim kvalifikacijama, te da unese podatak o posedovanju validne diplome, odnosno sertifikata za zanimanje u oblasti informacionih tehnologija, a kako bi na taj način svakome u čijoj kompaniji bude konkurisao za zaposlenje u IT struci pokazao da ulaže u svoje školovanje, te da nastoji kvalitet svog poslovanja maksimalno da poboljša.

Sledeća Prethodna