Loading...

Kreativci - evo čime se možete baviti ako želite da odlično zarađujete

autor: IT Gimnazija | 03. 12. 2019, 12:30 pm
img-responsive

U ne tako dalekoj prošlosti su đaci, koji su posebno ispoljavali kreativnost bili fokusirani na dizajnersku školu. Ipak, činjenica da je postojao vrlo mali broj takvih škola u našoj zemlji, dovela do toga da se pojavio deficit zanimanja te struke.

Na svu sreću, vremena se za “umetničke duše” menjaju na bolje, pa sada mogu svoju kreativnost da ispolje i na nešto drugačiji način.

Brojna su zanimanja na polju dizajna danas prisutna i prvenstveno su vezana za računare. Čini se da je sve manje ljudi koji crtaju rukom, što donekle ipak može i da utiče na njihovu kreativnost, ali svakako moraju da idu u korak sa vremenom.

Zanimanje budućnosti u oblasti dizajna

Ukoliko bi stručnjaci morali da se opredele između brojnih obrazovnih profila, koji su vezani za dizajn, onda tehničar dizajna grafike biva proglašen najinteresantnijim, ali i najperspektivnijim.

Kreativnost koju pojedinci imaju, mogu vrlo lako da izraze ako se bave grafičkim dizajnom. Tokom školovanja će biti upoznati sa korišćenjem različitih računarskih programa, tako da bi trebalo samostalno da mogu nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja i da rade u konkretnoj oblasti.

Istakli bismo i to da srednja medicinska i IT gimnazija Kragujevac nudi, pored ostalog mogućnost sticanja kvalifikacija za zanimanje četvrtog stepena tehničar dizajna grafike. A sem toga, ova sertifikovana obrazovna institucija ima svoja odeljenja i u Novom Pazaru i u Beogradu, čime je povećana mogućnost za školovanje svih stanovnika naše zemlje.

Međutim, tu nije kraj benefitima koje ova obrazovna institucija može da ponudi. Pored redovnog školovanja, u ponudi je i vanredno školovanje za obrazovni profil tehničar dizajna grafike. Takođe, osobe koje su pre toga stekle određene kvalifikacije, imaju sada mogućnost da pristupe programima prekvalifikacije ili dokvalifikacije za konkretno zanimanje.

Još moramo naglasiti i to da srednja medicinska i IT gimnazija u Kragujevcu, odnosno njena isturena odeljenja u Beogradu i Novom Pazaru, nude mogućnost zainteresovanima i za stručno osposobljavanje za zanimanje tehničar dizajna grafike. Sve to znači da praktično ko god želi, ima mogućnost da stekne validnu diplomu i počne u ovoj struci da radi.

Ne samo da će lica koja budu kvalifikovana za pomenuto zanimanje moći na najbolji mogući način i da izraze svoju kreativnost, već će imati mogućnost i da ostvare izuzetno visoko zaradu. Naime, zanimanje tehničar dizajna grafike se smatra jednim od bolje plaćenih u IT sektoru, a uz to je i potražnja za grafičkim dizajnerima velika ne samo na području naše zemlje, nego i u mnogim drugim zemljama širom sveta.

Dodatna prednost svakako je i ta što kandidati imaju mogućnost da rade i od kuće, te da sarađuju sa klijentima iz celog sveta. Dovoljno je da imaju osnovno znanje engleskog jezika i naravno da se potrude da kvalitet usluga koje nude uzdignu na viši nivo. A u tome će im svakako pomoći redovno ili vanredno školovanje, odnosno stručno osposobljavanje, te programi prekvalifikacije i dokvalifikacije za zanimanje tehničar dizajna grafike, a što su sve mogućnosti koje nudi srednja medicinska i IT gimnazija Kragujevac, te njena izvdojena odeljenja u Novom Pazaru i Beogradu.

Nemojte više razmišljati ukoliko niste zadovoljni dosadašnjim poslom ili ukoliko ste u potrazi za zanimanjem, koje će vam doneti mnogo novih mogućnosti u smislu profesionalnog razvoja. Obrazovni profil tehničar dizajna grafike je upravo taj, koji važi za izuzetno perspektivan, te će vam u budućnosti omogućiti i odličnu zaradu.

Sledeća Prethodna