Loading...

Kursevi i obuke stranih jezika

autor: IT Gimnazija | 17. 08. 2020, 1:01 pm
img-responsive

Ne tvrdi se bez razloga da učenje ne treba da prestane kada neko završi srednju školu ili fakultet. Valja svakoga dana naučiti nešto novo, steći neke nove veštine, u to nema nikakve sumnje.

U određenom uzrastu je to sve možda i nezanimljivo, a posebno kod mlađih ljudi, koji učenje gledaju iz drugačije perspektive. Suvoparno učenje u školi je nešto sasvim drugo, ali i tu opet dosta zavisi od samog profesora i od toga na koji način prenosi znanje.

Dodatne aktivnosti u toku osnovne škole, posebno, se u većini slučajeva svode na sport i ređe na učenje stranih jezika.

Iako mnogi misle da je dovoljno da pohađaju redovnu nastavu u osnovnoj ili srednjoj školi, na primer, pa da nauče određeni strani jezik, sve to je mnogo daleko od istine, jer bez obzira što dete ima visoku ocenu iz predmeta, to uopšte ne znači da je dobro naučilo određeni jezik.

Za učenje stranih jezika je izuzetno važan kontinuitet, ali i nadogradnja.

U nešto kasnijem uzrastu, a obično kada konkurišu za posao, mnogi shvate da je bila velika greška što nisu pohađali kurs stranog jezika i to primarno engleskog, jer je on gotovo obavezujući. Naime, ako želite da se zaposlite u bilo kojoj kompaniji, koja odlično posluje, vrlo je verovatno da će biti naveden zahtev da imate adekvatno znanje engleskog jezika. A u zavisnosti od toga koja je kompanija u pitanju, odnosno koja je njena ciljna grupa, će biti možda iznet i zahtev da poznajete još neki strani jezik.

Učili ste recimo engleski jezik tokom 8 godina u osnovnoj školi. Zatim ste ga učili još 2 ili 4 godine tokom srednje škole i niste sigurni u svoje znanje. Dešava se to i te kako. Naravno da postoje ljudi koji će se i sa tako niskim nivoom znanja jezika snaći na novom poslu, ali svakako da postoje i oni koji su svesni da neće moći da obavljaju svoj posao onako kako bi trebalo, pa će uraditi nešto po tom pitanju.

Ali se postavlja pitanje, šta bi trebalo tada uraditi? Pa, nema baš mnogo rešenja... zapravo, postoji samo jedno.

Zašto su interesantni kursevi i obuke stranih jezika?

Čak i da vam to nije potrebno kako biste pronašli bolji posao, učenje nekog starnog jezika će sigurno da utiče i na vaše samopouzdanje.

Sem toga, sigurno će vam otvoriti i neke nove vidike, pa možda čak i usmeriti vaš život u drugom pravcu.

Poznato je da kada počnete da učite neki strani jezik, sasvim prirodno i spontano dobijate želju i da se upoznate bolje sa kulturom te zemlje. A upravo tu se stvara prostor za otvranje nekih novih vidika, što će možda dovesti i do pojave boljih poslovnih, ali i životnih prilika.

Danas je sve to mnogo jednostavnije, jer je dovoljno samo da kontaktirate srednju medicinsku i IT gimnaziju u Kragujevcu ili neko od njenih izdvojenih odeljenja, koja se nalaze u Beogradu i u Novom Pazaru, te da izaberete koji strani jezik želite da naučite.

Posebna pogodnost je i ta što se obuke i kursevi stranih jezika organizuju i u formi grupne nastave, ali i za pojedinačne polaznike, a po želji zainteresovanih, postoji mogućnost i da bude organizovana takozvana poluindividualna nastava. Dakle, postpji mogućnost da svako odabere između nekoliko tipova edukacija.

Uz to, ova škola u ponudi ima i kurseve za preko 40 stranih jezika, koji se organizuju na klasičan način, to jest u namenskim prostorijama škole, ali i online nastavu.

Sve ove pogodnosti su vrlo značajne za zainteresovane, jer mogu da izaberu potpuno samostalno i gde žele da pohađaju obuku za konkretni jezik i na koji tačno način od svih, koji se nalaze u ponudi.

Značajno je i to što se u ponudi nalazi mogućnost učenja stranih jezika za najmlađe polaznike. Zatim su u ponudi i konverzacijske, ali i specijalističke obuke i kursevi stranih jezika, tako da svako može prilično lako da pronađe edukaciju koja mu najviše i odgovara.

Savladavanjem novog jezika ili poboljšanjem kvaliteta ranije stečenog znanja, vi zapravo poboljšavate svoju poslovnu biografiju na prvom mestu. Odmah zatim, pomažete sebi na drugom planu, jer tako jačate samopouzdanje. Upravo zato i jeste dobro da sa vremena na vreme pohađate neku specijalističku edukaciju, ali istovremeno i svakog dana da naučite nešto novo.

Sledeća Prethodna