Loading...

Odlučite se za neko od visoko plaćenih zanimanja. Upis je u toku!

autor: IT gimnazija | 22. 07. 2019, 9:53 am
img-responsive

Zanimanja koja se danas smatraju izuzetno dobro plaćenim, a ujedno su i vrlo tražena su definitivno vezana za IT sektor. Ipak, mnogi mladi ljudi smatraju da je potrebno određeno predznanje da bi se njima bavili, a nisu svesni činjenice da je mnogo važnija praksa. Zato se ne tako retko događa da ni ne pokušaju da se kvalifikuju za neki od tih obrazovnih profila, a sve primarno za to što nisu naročito dobro informisani.

Odlučite se za neko od visoko plaćenih zanimanja. Upis je u toku!

U principu je samo potrebno da odlučite da li želite da se bavite nekim od najtraženijih poslova, odnosno da li želite da ulažete u svoje znanje i vremenom počnete naročito dobro da zarađujete. Posle toga bi trebalo da odaberete odgovarajuću obrazovnu instituciju, te da počnete da izučavate konkretnu oblast uz pomoć stručnjaka koji su već godinama u tim poslovima i koji će vam omogućiti da vrlo brzo i na najbolji mogući način steknete znanja koja su aktuelnim nastavnim programom predviđena.

Definitivno vam u tome može pomoći i IT gimnazija u Kragujevcu, koja osim izuzetno interesantnih obrazovnih profila u IT sektoru, nudi i praktično usavršavanje. Naravno da su profesori ove obrazovne institucije odabrani sa puno pažnje, tako da ćete imati prilike da zaista učite od najboljih u određenoj oblasti.

A što se samog načina obrazovanja tiče, ova škola nudi kako redovno školovanje i vanredno, tako isto i stručno osposobljavanje. Na raspolaganju je svima, koji su zainteresovani i mogućnost dokvalifikacije za određeno zanimanje višeg stepena, ali isto tako i prekvalifikacija za obrazovni profil koji je istog stepena, kao i onaj za koji se kandidat prethodno kvalifikovao, ali je možda u drugoj oblasti.

Slobodno možemo reći da je sasvim svejedno za koji obrazovni profil u IT sektoru da se odlučite, jer je najbitnije da shvatite koliko je zapravo praktičan rad važan.

Izuzev za zanimanje elektrotehničar računara i elektrotehničar energetike, IT gimnazija Kragujevac nudi mogućnosti školovanja i za obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija i elektroinstalater. U ponudi je i školovanje za zanimanje tehničar grafičkog dizajna, zatim administrator računarskih mreža i za obrazovni profile elektrotehničar procesnog upravljanja i elektrotehničar za elektroniku na vozilima. A da bi u potpunosti ostvarili zahteve svih zainteresovanih, zaposleni u ovoj obrazovnoj instituciji nude mogućnost školovanja i za zanimanje farmaceutski tehničar, zatim geodetski tehničar - geometar, dok se u zvaničnoj ponudi nalazi i mogućnost sticanja diplome za zanimanje medicinska sestra - tehničar, a ko god želi može pohađati i gimnaziju i to opšti smer, u okviru sportskog odeljenja.

Pored teorijskog dela edukacije za gotovo svaki od ponuđenih obrazovnih profila, u skladu sa nastavnim programom koji je propisan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, predviđen je i praktičan deo. Upravo zahvaljujući činjenici da IT gimnazija u Kragujevcu ima vrlo uspešnu saradnju sa brojnim pravnim licima na teritoriji kako tog grada, tako isto i cele zemlje, to će praktičan deo da bude sproveden u saradnji sa tim institucijama. Jednostavno govoreći, biće data mogućnost svakom kandidatu da prethodno stečena teorijska znanja usavrši kroz praksu, čime će dobiti mogućnost da se konkretnim poslom samostalno bavi u budućnosti i to bez ikakvih smetnji.

Ukoliko ste zainteresovani za dokvalifikaciju, stručno osposobljavanje ili prekvalifikaciju za bilo koje od zanimanja iz IT sektora, odnosno ako vas zanima vanredno ili redovno školovanje, obavezni ste da izvršite prijavu u skladu sa pravilima pomenute obrazovne institucije. U principu je najbolje da ili prošetate do prostorija ove škole ili da ostvarite kontakt putem telefona sa zaposlenima, a svakako je dozvoljeno i da na mejl adresu pošaljete sve podatke koji su potrebni.

Bićete informisani vrlo brzo o tome koja dokumenta imate obavezu da dostavite prilikom zvaničnog upisa, jer u principu sve zavisi od toga za koji program od ponuđenih ćete se odlučiti.

Odaberite školovanje za jedno od najperspektivnijih zanimanja i obezbedite sebi lepu budućnost!

Sledeća Prethodna