Loading...

Pitanja za direktora IT Gimnazije

autor: IT Gimnazija | 24. 07. 2017, 2:47 pm
img-responsive

Koji je glavni cilj kome teži IT Gimnazija?

Glavni cilj kom teži IT Gimnazija je da učenici steknu visoko i kvalitetno obrazovanje u najsavremenijim okolnostima. I slobodno možemo reći da nam se taj cilj uspešno ostvaruje.

Da li je ova srednja škola u potpunosti akreditovana od strane Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije?

Da, naša škola je u potpunisti akreditovana rešenjem Ministarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja.

Za koje smerove vlada najveće interesovanje učenika?

Teško je odrediti, za sada je to obrazovni profil administartor računarskih mreža i gimanzija opšti smer.

Pored redovnog školovanja, da li postoji i mogućnost vanrednog pohađanja nastave?

Naravno da i pored redovnog školovanja postoji mogućnost vandrednog obrazovanja, kako dokvalifikacija, prekvalifikacija tako i samog sticanja srednjoškolskog obrazovanja za osobe koje nemaju završenu srednju školu. Preduslov je da lice ima navršenih 17 godina da bi se vanredno školovalo.

Recite nam nešto više o samoj nastavi i nastavnim metodama koje se primenjuju u ovoj obrazovnoj instituciji.

Mi svoju nastavu organizujemo po nastavnom planu i pogramu Ministarstva i naravno da se trudimo da posvećenost đacima bude na maksimalnom nivou, kako moderna oprema tako i dodatne edukacije doprinose tome. Vodilje su nam bili svetski standardi i osposobljenost mladih da odmah zarađuju za život.

Primena stečenog znanja vaš je prioritet. Na koji način je oganizovana praktična nastava?

Profili u kojima praktična nastava ima nezamenljivu ulogu su bili naš prioritet, pa smo obezbedili kako kabinetsku, tako i praksu u najopremljenijim radionicama, kako bi đaci stekli veštine koje će im obezbediti sigurnu budućnost. Smatramo da je to vrlo bitno!

Da li postoji mogućnost premeštaja iz bilo koje srednje škole u IT Gimnaziju?

Bilo koje dete se može iz druge škole prebaciti u IT Gimnaziju. Potrebno je da nas kontaktiraju i da se najkasnije u roku od 5 dana od ispisa iz te škole upišu kod nas.

Da li je neophodno polaganje prijemnog ispita?

Za upis u IT Gimnaziju nije potrebno da se polaže prijemni ispit.

Šta je sve potrebno za upis u IT gimnaziju?

Ono što je potrebno za upis je svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, lekarsko uverenje i lična karta roditelja/staratelja.

Koja su najčešća pitanja koja vam u ovom periodu postavljaju roditelji i učenici?

Najčešća pitanja su kolika je školarina kao i da li je škola akreditovana...

Recite nam koje su prednosti školovanja u IT gimnaziji i po čemu je ona drugčija od drugih srednjih škola?

IT Gimnazija je savremeno opremljena srednja škola, sa najnovijom generacijom uređaja, kompjutera i smart tablama. Naše prostorije su svetle, prozračne, prostor prekriven video nadzorom ( bezbednost učenika je na prvom mestu), a sam nastavni kadar je stručan, sa dosta isukstva u nastavi, edukovan u poljima programiranja, robotike i spreman na kreativan i posvećen rad sa mladima.

Šta biste poručili svim budućim srednjoškolcima koji se upravo odlučuju da li da svoje znanje stiču u IT Gimnaziji u Kragujevcu?

Drage male maturante ovom prilikom pozivam da nam se pridruže i da budu deo našeg tima. Sa nama će obrazovanje dobiti potpuno novu dimenziju. Savetujem da nikako ne dozvole da im ovakva prilika promakne i da uz nas osiguraju svoju budućnost.

Sledeća Prethodna