Loading...

VOLIŠ KOMPJUTERE? Novootvorena IT Gimnazija u Kragujevcu ti omogućava sticanje znanja iz svih računarskih oblasti

autor: IT Gimnazija | 24. 07. 2017, 11:12 am
img-responsive

Svima nam je jasno da će tehnologija biti sve prisutnija u našim životima, budući da je ona ta koja najviše i menja svet koji nas okružuje. Izazovna, tražena i dobro plaćena zanimanja budućnosti od sada je moguće steći u Kragujevcu. Maturanti su dobili priliku da upišu srednju školu koja ima najtraženije i najperspektivnije smerove. It Gimnazija u Kragujevcu se nalazi na atraktivnoj lokaciji, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 23. U sam centar edukacije ova srednja škola stavlja učenika i njegove potrebe. Odobrena je i akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, što izjednačava diplome stečene u ovoj školi sa svim ostali državnim diplomama.

Najbolje od svega jeste to što je nastava interaktivna i što se odvija u savremeno opremljenim kabinetama. Vrhunski afirmisani predavači su tu da svakom učeniku posvete maksimalnu pažnju kako bi znanja stečena u ovoj školi na najbolji način primenili u praksi. Druga veoma važna vest, s obzirom na prosečna primanja u našoj zemlji, odnosi se na cenu školarine koja je i više nego pristupačna i primerena za ovakvu vrstu tretmana koji učenici dobijaju u ovoj obrazovnoj instituciji. Treća važna vest koja je u skladu sa aktuelnim Zakonom i koja će, možda, najviše obradovati učenike osmog razreda jeste prijemni ispit koji nije potreban za upis u ovu školu. Ovo nikako ne utiče na kasniji nastavak studiranja na nekom od fakulteta, budući da je diploma stečena u It Gimnaziji u Kragujevcu u potpunosti istovetna diplomama bilo koje državne srednje škole.

Šest najtraženijih smerova na tržištu rada u našoj zemlji i inostranstvu, od sada su na raspolaganju i našim budućim srednjoškolcima: administrator računarskih mreža, tehničar grafičkog dizajna, elektrotehničar procesnog upravljanja, elektrotehničar za elektroniku na vozilima. Isto tako se sprovodi kako redovno, tako i vanredno školovanje, odnosno nudi se program prekvalifikacije ili dokvalifikacije za zanimanje četvrtog stepena geodetski tehničar - geometar, a u okviru ove institucije funkcioniše i gimnazija - opšti smer, sportsko odeljenje.

Kako IT gimnazija u Kragujevcu ostvaruje uspešnu saradnju sa velikim brojem pravnih subjekata u Kragujevcu, tako se i praktična nastava sprovodi uz njihovu maksimalnu profesionalnu podršku. Budući učenici ove srednje škole imaće na raspolaganju maksimalnu podršku zaposlenih pedagoga i psihologa, kao i konsultativne razgovore sa budućim profesorima kad god im je to potrebno.

Cilj je, kako saznajemo, kvalitetno obrazovanje učiniti dostupnim svakom građaninu naše zemlje. Primenom najsavremenijeg koncepta obrazovanja, budući srednjoškolci mogu da budu sigurni u stečeno znanje u ovoj akreditovanoj obrazovnoj srednjoj školi, znanja koja će im biti sigurna odskočna daska za dalji razvoj i usavršavanje na polju informacionih tehnologija.

Sledeća Prethodna