Loading...

Šest razloga da upišete smer tehničar dizajna grafike

autor: IT Gimnazija | 24. 02. 2018, 3:45 pm
img-responsive

Kao i vi, većina osnovaca razmišlja o sledećem potezu u životu kao i o izboru buduće karijere. Ukoliko volite kreativne poslove i uživate da svoju kreativnost ispoljavate kroz vizualni vid onda je tehničar dizajna grafike pravi smer školovanja za vas.

1. Učenje će biti svakodnevna stvar

Ukoliko volite da stalno učite i da se usavršavate kada ste grafički dizajner, vaš rad nikada neće prestati da se razvija ili poboljšava, uvek će biti novih izazova za prevazilaženje i novih problema za rešavanje. To je neverovatan vihor otkrića i pronalaska.

2. Dizajn će uvek biti na potražnji

U doba automatizacije, kada nam se stalno govori da će naši poslovi jednog dana biti preuzeti od robota, možete biti uvereni da će grafički dizajn uvek zahtevati ljudsko razmišljanje i kreativnost. To je suštinski zglob u svetu rada; onaj koji je potreban bilo kom brendu ili posao.

Od jednostavnih vizit-kartica i štampanih materijala do pakovanja robe, veb lokacija i reklama - to je nezaustavljivo. Vizuelna komunikacija će živeti i potrebno je dizajneru da zamisli sve njegove mogućnosti.

3. Dizajn otvara toliko različitih karijera

Moći ćete da radite na bilo kojem radnom mestu, a ne samo dizajnerskom studiju. Dizajn je nešto bez čega nijedno preduzeće ne može živeti. Ako agencija nije sasvim za vas, mogli biste da se oprobate u uredničkom dizajnu i da radite za velikog izdavača? Ili se pridružite internom timu u jednom od najvećih svetskih sportskih brendova? Put kreativne karijere otvoren je za toliko uzbudljivih puteva.

4. Uživaćete u radu kao deo tima

Grafički dizajneri su retko sami, oni su često deo kreativnog tima ili blisko sarađuju sa klijentom kako bi došao do najboljeg rešenja. Verovatno ćete upoznati PR profesionalce, copywritere, marketere, oglašivače. Verovatno ćete raditi sa višim menadžmentom i očekujte da se konsultujete sa direktorima kompanije.

5. Ne postoji (obično) potreba za odelima i kravatama

Mrzite bele košulje i neprijatne blazare? Opusti se. Grafički dizajn je karijera za kreativne umove, a dizajneri imaju tendenciju da imaju opušteniji radni dres ovoga dana. Majice, farmerke i treneri su praktično uniforme. Ne možete biti kreativni kada se oružje bori za pokret u formalnom poslovnom odelu. Klijentima neće ni smetati.

6. Nikada nećete prestati da budete inspirisani

Kada ste nešto savladali na poslu, stvari mogu brzo postati dosadne. To nije slučaj za grafičke dizajnere. Dakle karijera u dizajnu uvek ostavlja osećaj inspirisanog. Trendovi će se razvijati i menjati, održavajući vas dobro i zaista na prstima od jednog dana do drugog. Nikad nećeš znati šta je iza ugla. A za izbor u karijeri, to mora biti najzanimljivije.

Sledeća Prethodna