Loading...

Slavimo sličnosti, poštujemo razlike, gradimo mostove drugarstva!

autor: IT Gimnazija | 12. 05. 2023, 10:49 am
img-responsive

U Kragujevcu je uspešno realizovan projekat "Digitalno vreme zahteva digitalne mere" pod pokroviteljstvom regionalne omladinske organizacije RYCO.

Učesnici projekta su srednje škole "Protagonist" iz Tirane i "Srednja medicinska i IT gimnazija" iz Kragujevca, a kreatorke projekta su profesorke Dina Vukajlović i Nataša Cvetić. Deset učenika iz Tirane, u pratnji svojih profesora, posetili su Kragujevac i u njemu proveli 5 dana.

U toku posete učenici su radom u radionicama, zajedno sa profesorima, obradili temu izazova digitalnog doba, sa posebnim akcentom na digitalnom nasilju.

Radionice su bile koncipirane tako da svaki učesnik slobodno iznese svoje stavove i dileme, a vodili su ih stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija, psihologije i pedagogije. U toku posete, učenici obe škole posetili su Šumarice i muzej "21. oktobar" , "Narodni muzej Kragujevac", obišli Milošev venac i jezero Bubanj u Kragujevcu, a zatim i Oplenac u obližnjoj Topoli.

Učenici su, zajedničkim snagama, napravili film koji predstavlja sažetak čitave posete, a koji ćete uskoro moći da vidite i vi. 🙂

Od prvog trenutka, svi zajedno smo se trudili da vreme provedeno u Kragujevcu za naše goste i nas bude nezaboravno, Nadamo se da smo u tome i uspeli.

Pamtićemo ovu posetu po druženju, dobroj zabavi, po učenju, muzici i plesu.

Učenike ove dve škole očekuje još jedno druženje u septembru, kada će kragujevački đaci biti gosti učenika iz Tirane.

Nestrpljivo očekujemo novo druženje i neizmerno mu se radujemo.

Medicinska i IT gimnazija 📚

📞 +381 69 309 05 85

+381 34 206355

+381 60 6754467

info@itgimnazija.edu.rs

Sledeća Prethodna