Loading...

Zašto kursevi za IT privlače toliku pažnju

autor: IT Gimnazija | 06. 07. 2020, 10:21 am
img-responsive

Ako imalo imate afiniteta prema online biznisu, biće vam jasno i zbog čega kursevi i obuke za informacione tehnologije privlače toliku pažnju.

Iako ćete čuti od mnogih da je to vrlo lak i jednostavan način zarade, mnogi koji se zaista bave nekim od ozbiljnih poslova u toj oblasti vam, ipak neće to potvrditi. Naravno da mogu lepo da zarađuju od bavljenja tim poslom, ali samo ako se trude da svoja znanja nadograđuju.

U principu je potpuno svejedno koju školu neko završi, jer ima mogućnost da kroz specijalizovane edukacije stekne validan sertifikat za izabrano zanimanje, te da se u budućnosti tim poslom bavi.

Vrlo su interesantne obuke za zanimanja u toj oblasti, a njih tokom cele godine organizuje srednja medicinska i IT gimnazija za sve zainteresovane.

Fokus svake od ovih edukacija je stavljen primarno na praktičan rad, a kako bi bilo omogućeno kandidatima da što bolje savladaju znanja predviđena nastavnim programom.

Između ostalog, u ponudi se nalazi kurs i obuka za stratešku upotrebu informacionih tehnologija, ali i za kompjuter sistem inženjering, s tim da svako ko je zainteresovan za upoznavanje sa poslovnim informacionim sistemima, ima mogućnost da pohađa i specijalizovanu obuku, koja se tom temom i bavi.

Svakako treba pomenuti da je dostupna i stručna obuka i kurs za Network administratora, ali i za Computer Network and Internet security engineer.

Kandidati kojima je to interesantno, imaju mogućnost da pohađaju i stručni seminar - Smart electrical power systems, odnosno za Computer information systems.

Nije zgoreg napomenuti i to da je zainteresovanima na raspolaganju i kurs i obuka za COBIT 5 i upravljanje IT sektorom.

Vrlo su interesantne teme ovih edukacija, a po završetku kandidati stiču priznati sertifikat o pohađanju, što će doprineti na prvom mestu njihovoj ličnoj poslovnoj biografiji, a bez sumnje će uticati i na potencijalne poslodavce. Naime, nije nepoznato da poslodavci i te kako cene zaposlene, koji se trude da unaprede svoje znanja, odnosno koji pohađaju specijalizovane dodatne edukacije sa ciljem poboljšanja ličnih i poslovnih kvaliteta.

Sledeća Prethodna