Loading...

Zašto se učenici naše škole odlučuju baš za IT gimnaziju?

autor: IT Gimnazija | 09. 04. 2019, 3:39 pm
img-responsive

Kada dođe trenutak da treba učenik osmog razreda osnovne škole da izabere srednju školu koju će pohađati, to nije lako sasvim sigurno ni njemu, ali ni njegovim roditeljima. Sreća, te u poslednje vreme osim uobičajenih, državnih srednjih škola postoje i brojne privatne, koje nude i visok kvalitet nastave i odlične uslove za učenike, ali i za njihove roditelje, uzevši u obzir da je cena školarine u većini slučajeva prilagođena platežnoj moći građana naše zemlje.

A jedna od takvih škola je i IT gimnazija Kragujevac, koja iako relativno mlada, postaje sve češći izbor za školarce.

Zašto se učenici naše škole odlučuju baš za IT gimnaziju?

Prvo i osnovno jeste lokacija, zato što se IT gimnazija nalazi u neposrednoj blizini centra grada Kragujevca, a odmah zatim je razlog i to što se posebno vodi računa o kvalitetu računarske opreme, koju učenici koriste. Naime, u svakoj učionici se nalaze pametne table, kao i video projektori i vrhunska računarska oprema, a nastava u okviru predmeta fizičko vaspitanje se organizuje u odlično opremljenoj sali, koja se nalazi u blizini škole.

Isto tako je još jedan od razloga i veliki izbor smerova, tako da svaki đak može da se školuje u okviru smera elektroinstalater, tehničar grafičkog dizajna ili elektrotehničar računara, stim što IT gimnazija Kragujevac organizuje i nastavu u okviru obrazovnog profila geodetski tehničar - geometar i elektrotehničar energetike. A u ponudi je i smer elektrotehničar za elektroniku na vozilima, zatim administrator računarskih mreža, kao i elektrotehničar procesnog upravljanja, a sportsko odeljenje u okviru gimnazije opšteg smera je još jedan razlog zbog koga se učenici odlučuju baš za upis i pohađanje ove škole.

Zanimljivo je pomenuti i to da je đacima ove škole na raspolaganju i opcija takozvanog e - učenja, što u velikoj meri olakšava pohađanje nastave i razumevanje gradiva. Svakako se posebna pažnja obraća na kvalitet nastavnog i stručnog osoblja, a savremeni koncept obrazovanja je još jedna od karakteristika ove srednje škole. Za sve učenike su obezbeđene konsultacije sa profesorima, kao i različiti vidovi stručne i profesionalne pomoći.

Naravno da se u skladu sa nastavnim programom organizuju i ekskurzije, kao i kraći izleti, što je opet još jedna od prednosti koju IT gimnazija u Kragujevcu svakom učeniku nudi. Dakle, da rezimiramo... svako ko se odluči da pohađa ovu srednju školu ima mogućnost da se kvalifikuje za jedno od trenutno najperspektivnijih zanimanja, a sve to će učiniti uz podršku profesionalnog kadra. Učenicima ove škole na raspolaganju je svakako mogućnost korišćenja savremene računarske opreme, kao i konsultacije sa profesorima, a celokupan prostor je u potpunosti usklađen sa njihovim potrebama.

I na kraju, još jedan od razloga zbog koga se učenici odlučuju da pohađaju upravo tu srednju školu, a koji je ujedno i naročito važan za njihove roditelje, sasvim sigurno jesu cene školarine, koje su u potpunosti prilagođene trenutnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji.

Sledeća Prethodna